Pieter de Hoochstraat 42a te Rotterdam

IMG_7215 2

Dit betreft een groot luxe stads loft met maar liefst 4,2m hoge plafonds met een hoog afwerkingsniveau.

De Garage Loft is een transformatie van een voormalige buurtgarage. De ruimte is zoveel mogelijk open en
in ‘originele’ staat gehouden. Dat geeft veel karakter aan deze loft. Bovendien biedt het een scala aan gebruiksmogelijkheden.

Als autostad heeft Rotterdam een geschiedenis met buurtgarages. Doordat de gemeente inzet op het verminderen van het aantal auto’s in de binnenstad komen deze garages steeds vaker leeg te staan.

Herbestemmen tot loft is interessant want ze bieden een overmaat aan ruimte. De verleiding is groot om er een gelikte woning van te maken met behoud van enkele industriële details. Dat was niet onze inzet. Wij wilden
een toekomstbestendige en authentieke ruimte creëren waar de bestaande kwaliteit niet wordt weggestopt maar gekoesterd.

Het resultaat is een ongepolijste, pure loft die in sfeer goed aansluit bij de locatie. De loft ligt in een ‘stoere’ wijk met historische panden, arbeiderswoningen, kantoren, grote schoolgebouwen (o.a. de Zeevaartschool) en diverse havens.

De ruimte bestaat uit een souterrain en een verdieping op straatniveau. Voor het bewoonbaar maken moest er licht en frisse lucht in komen. De vide aan de voorzijde zorgt voor licht tot diep in het souterrain. Extra licht en frisse

lucht komt van de patio aan de achterzijde.

De diepe loft heeft een
open plattegrond. Vanaf de straatkant kijk je helemaal door tot aan de patio. Een
24 meter lange zichtlijn.
Dit grote gebaar laat het betonnen casco goed tot z’n recht komen. Al het beton is gezandstraald waardoor de prachtige houtnerven van de bekisting weer zichtbaar zijn. Ook de leidingen zijn in het zicht gehouden.
Het plafond en de leidingen zijn in een warmrode kleur gespoten. Dat geeft ‘gewicht’ en huiselijkheid aan deze ruim 4 meter hoge ruimte.

Alle ruimtes vloeien zoveel mogelijk in elkaar over. De stalen loopbrug en industriële wenteltrap verbinden

met de straat en de twee verdiepingen. De grote blauwe kast loopt door tot in het souterrain. Een groot ruimtelijk gebaar, passend bij de schaal van het geheel.

Het keukeneiland is het hart van de loft. Geplaatst tussen twee betonnen kolommen en uitgevoerd met blauwe tegels is het een stevig element, nodig in deze grote ruimte.

Om het betonnen casco te doorbreken en licht te brengen
in de middenzone is er een een wand van glazen bouwstenen gekomen. Achter de wand zijn op willekeurige plekken lichtpunten geplaatst.

Als contrast met het beton zijn er ronde vormen en natuurlijke materialen toegevoegd. De cilinder op de verdieping is de douche. Hij staat los van het plafond en de muur zodat er licht kan doorschijnen. De houten bekleding geeft dit element een warme uitstraling.

De loft is zo ontworpen dat
de ruimte voor verschillende functies bruikbaar is. Zo kan het souterrain met pantry ook een fantastisch kantoor aan huis zijn, een b&b of een appartement voor vrienden.

Alle faciliteiten zijn ervoor aanwezig. Het maakt de Garage Loft zeer toekomstbestendig.

Andere projecten

In ontwikkeling

Portal de Valldigna, Valencia

Het 3-kamer appartement bevind zich in de wijk El Carmen op steenworp afstand van de oudste stadspoort van Valencia “Portal del Valldigna”. De woning was sinds de jaren ’90 niet meer verbouwd en is aan een totaal renovatie toe. Carrer Portal del Valldigna: Begin Juni start de verbouwing van dit appartement. De woning zal compleet

Verhuurd

Placa de Sant Jaume, Valencia

Het 4-kamer appartement bevind zich in de wijk El Carmen op steenworp afstand van “Mercat Central”. De woning was sinds de jaren ’70 niet meer verbouwd of onderhouden en was aan een totaal renovatie toe. Onder het verlaagde plafond kwam een schitterende balken constructie met bakstenen tevoorschijn welke nu het authentieke karakter van het pand

In ontwikkeling

Taula de Canvis 8, Valencia

In Maart 2024 zijn wij gestart met een nieuwe ontwikkeling in het hart van Valencia tegenover de welbekende “Mercat Central”. Dit oude kantoorpand zal worden getransformeerd naar 2 studios en 1 luxe 3-kamer appartement met patio en balkon. De ontwikkeling zal naar verwachting 4 maanden in beslag nemen. En marzo de 2024 iniciamos una nueva

Scroll naar top